Välkommen till Hälsinglands Visfestival!

Festivalen är det första stora arrangemang som tar plats vid det helt unika landskapskonstverket Alirs Öga i Söderhamn. Artisterna – med ett stort fokus på kvinnor – som står på scen denna kväll är alla fantastiska representanter för visan i dess olika former.

Festivalen hålls under bar himmel när det är som ljusast på året. Det finns ett begränsat antal sittplatser på stolar framför scenen (särskild biljett gäller) men mysigast kanske det blir att sitta på filt, sittunderlag eller annat som du tar med själv.

Festivalområdet ligger endast 2,5 km från Söderhamns centrum och det finns gång och cykelväg ända fram och detta transportsätt är nog det bästa! Det finns inga parkeringar i direkt anslutning till festivalområdet förutom några reserverade platser för funktionsnedsatta med parkeringstillstånd. Behöver du parkera bilen så är närmaste parkering vid Hällmyra Skidstadion (avgiftsbelagd) eller vid Hällåsen där det är gratis. Det går även att åka buss nr 64 – X-trafik kommer att förstärka med fler turer – och kliva av vid hållplats Hällmyran. För den som vill unna sig något extra finns alltid möjligheten att åka Taxi med Taxi Söderhamn.

Festivalbussen

Från Köpmantorget i centrala Söderhamn kommer vår egen Festival buss att gå till festivalen och tillbaka enligt nedanstående tidtabell. Kostnaden är 30 kr för enkel resa och du betalar med Swish vid bussen.

Köpmantorget – Alirs ÖgaAlirs Öga – Köpmantorget
15:3022:00
16:0023:00
16:3023:30
17:0000:00
17:3000:30
18:0001:00